tässä kakussa on kaakaopohja ja täytteenä maitosuklaakerma ja valkosuklaakerma+appelsiinikiisseli joka oli hyydytetty liivatteella.

kostutuksessa käytin samaista appelsiinikiisseliä koska kakkupohja oli tuore, vähäisempikin kostutus riitti.

päällä myös appelsiinikiisseliä, vispikermaa (4dl!) ja keltaisia nomparellejä.

nimetty-normal.jpg 

ohje on noin 20cm halkaisijaltaan olevalle kakulle.

appelsiinikiisseli:

1l appelsiinimehua

4-4,5rkl perunajauhoja

sekoita ainekset keskenään  ja kiehauta

maitosuklaakerma:

1dl kermaa vaahdotettuna

n 100g  sulatettua maitosuklaata

valkosuklaa kerma:

1dl kermaa vaahtotettuna

n 70g sulatettua valkoista suklaata

 lisäksi tarvitset 2kpl liivatetta, sekä irtopohja vuoan tai leivin-/voipaperia

1. valmista kiisseli ja anna jäähtyä

 2. laita 2kpl liivatetta  kylmään veteen likoamaan ja pilko suklaa kulhoon. valkosuklaa  toiseen kulhoon, ja maitosuklaa toiseen

3. kuumenna noin puoli desilitraa appelsiini kiisseliä ja sekoita liivatteet siihen, kaada seos jähtyneeseen kiisseliin (n.6dl) anna hyytyä sen aikaa kun valmistat suklaakerman ja valmistelet kakkupohjan.

4. leikka kakku 3:n osaan, sivele appelsiinikiisseliä pohjalle.jos kakkupohja on seissyt edellispäivästä, suosittelen laittamaan kiisseliä hieman reilummin.

5. laita erillisiin kulhoihin pilkotut suklaat kuumaan vesihauteeseen, vatkaa sillä aikaa kerma 2dl vaahdoksi jaa se kahteen kulhoon.sekoita sula suklaa kermavaahtoon sähkövatkaimella tasaisen lopputuloksen saamiseksi.älä vatkaa! .

(kermaa ei sekoiteta suklaan sekaan, koska kuuma kulho sulattaa kermavaahdon).

huom. valmis seos pitää levittää heti

6. levitä valkosuklaakerma kiisselillä sivellylle pohjalle, valkosuklaakerman päälle kaada liivatteella hyydytettyä kiisseliä. kiisselin päälle levitä maitosuklaakerma nosta toinen kerros kakkupohjaa kiisselin päälle.

7. toista kohta 6.

8. laita kansi päälle, ja kaada loput liivatteella hyydytetystä kiisselistä kakun päälle. laita kakun ympärille irtopohjavuoka tai vaikka leivinpaperia, jotta täytteet pysyvät paikallaan ennen jähmettymistä. laita jääkaappiin hyytymään, mielellään yön yli